Melding sluiten
LET OP:

Maak je tegoed op! Je tegoed is geldig tot en met 31-12-2022

 

 

 

Sociaal raadsliedenwerk Halderberge

Het Sociaal Raadsliedenwerk biedt hulp om uw weg te vinden in het doolhof van wetten, voorzieningen en regelingen. Zij geven informatie over sociaal juridische onderwerpen zoals: sociale zekerheid, arbeidszaken, belastingen, woonzaken, consumentenrecht, juridische kwesties, personen- en familierecht, onderwijs, welzijn en maatschappelijke informatie.

·         Iedereen kan voor advies, informatie en praktische hulp, kosteloos terecht tijdens de open spreekuren door te bellen met 0165-31 31 00 of een bezoek te brengen aan de Kade 3 in Oudenbosch.
(ma en do: 13.30-16.00 uur, di en wo: 9.30-12.00 uur)

·         Daarnaast kunt u via e-mail een vraag stellen: sociaalraadslieden@surpluswelzijn.nl

Wat u moet weten

·         Sociaal Raadslieden adviseren als u wilt weten hoe zaken praktisch geregeld kunnen worden. Ook als deze zaken ingewikkeld zijn. Zij bespreken met u de mogelijke oplossingen.

·         Ze helpen u met het invullen van formulieren waar u zelf niet goed raad mee weet. De inhoud van een brief in juridische of ambtelijke taal kunnen zij aan u uitleggen.

·         Ook bij een brief of bezwaarschrift opstellen, kunnen zij u van dienst zijn.

·         Sociaal Raadslieden bemiddelen zo nodig voor u, bijvoorbeeld als u een probleem heeft met een instantie.

·         Soms is het beter om een maatschappelijk werker, schuldhulpverlener, advocaat of notaris te raadplegen. Ook dat zoeken zij met u uit.

Meer informatie

·         Meer informatie over het Sociaal Raadsliedenwerk kunt u vinden op: www.sociaalraadslieden.nl