scouting hoeven

Scouting Maria Goretti Hoeven

Scouting is voor iedereen.

Alle jongens en meiden van 5 tot en met 21 jaar kunnen lid worden van Scouting. Ook na je 21-ste kun je lid blijven en bijvoorbeeld leiding gaan geven bij je groep.
Elke week ben je met andere scouts samen in de natuur en maak je met elkaar een hoop leuke, maar ook spannende dingen mee. Wel eens geprobeerd een vlot te bouwen of een kompastocht gelopen? Natuurlijk krijg je hulp van je leiding, maar je mag ook met elkaar oplossingen bedenken. Scouts gaan op kamp en dat is een grote uitdaging. Een week lang in een tent ergens in Nederland. Zelf koken, hiken en nog veel meer geweldige activiteiten.
De ervaring die je opdoet bij Scouting is zo belangrijk dat je er ook later, heel veel aan hebt. Altijd handig dus.

De lidmaatschapsprijzen zijn ALL-INN ! Dus bijvoorbeeld inclusief kamp.

Speltakken

Bij Scouting speel je in je eigen leeftijdsgroep: een speltak. Iedereen krijgt zijn eigen uitdagingen en kan zo veel plezier aan het Scoutingspel beleven. In Nederland hebben land-, lucht- en waterscouts.

Bevers 5-7 jaar
Bevers spelen in het dorp Hotsjietonia. De inwoners van het dorp nemen de bevers mee op avontuur en doen spelletjes of maken dingen samen met Stuiter. Stuiter is nieuwsgierig en heeft het dorp Hotsjietonia ontdekt. Na twee jaar in Hotsjietonia, verlaten de bevers het dorp en gaan ze naar de jungle waar het verhaal van de welpen begint. Scouts noemen dat overvliegen.

Welpen 7-11 jaar
De welpen spelen in de jungle. Hier wonen de jongen Mowgli en het meisje Shanti, die de welpen meenemen de wildernis in. Daar leren ze alle andere junglebewoners kennen. Met spelletjes als het maken van geheime boodschappen in jungletaal of het uitvoeren van spannende speurtochten, beleven de welpen elke week veel avonturen.

Scouts 11-15 jaar
De volgende speltak heet scouts. Het buitenleven lonkt en het land, het water en de lucht zijn favoriete plekken om op ontdekkingstocht te gaan. Scouts leren hoe ze moet organiseren. Daar helpt de leiding je natuurlijk nog bij en bovendien heb je bij de bevers en bij de welpen ook al heel veel geleerd. Als je 15 bent, ga je naar de explorers.

Explorers 15-17 jaar
Explorers maken hun eigen avontuur. Soms reizen ze naar het buitenland en vaak gaan ze op avontuur in je omgeving. Explorers bedenken en organiseren hun eigen activiteiten. Natuurlijk worden ze hierin wel begeleid door de begeleiding van je groep.

Roverscouts 18-21 jaar
Roverscouts vormen samen een stam. Ze gaan aan het werk met grote projecten en organiseren hun eigen kamp in het buitenland. Ook roverscouts blijven bij Scouting nog steeds ontdekken en leren.
Als een roverscout 21 jaar is geworden kan hij zich gaan inzetten als vrijwilliger voor Scouting. Je kunt je bijvoorbeeld inzetten als leiding bij een van de speltakken, als bestuurslid of als vrijwilliger op groeps-, regionaal- of landelijk niveau.

Meer informatie op : www.scoutinghoeven.nl.  Vragen kunt u ook sturen naar : info@scoutinghoeven.nl