Melding sluiten
Mist u iets in ons aanbod uitstapjes? Bel ons voor de mogelijkheden

 

Wilt u uw tegoed besteden aan uitstapjes die niet in onze webwinkel staan? Soms is dit mogelijk.

Lees hier verder. 

 

 

 

 

rotsenwater

Rots & Water (weerbaarheidstraining)

Rots & Water (weerbaarheidstraining)

Rots & Water is een puur Nederlands programma, ontwikkeld door Freerk Ykema, dat momenteel wereldwijd wordt ingezet in de begeleiding van jongens en meisjes.

In Nederland zijn verschillende weerbaarheid programma’s en sociale vaardigheidsprogramma’s ontwikkeld die of alleen voor meisjes waren of zo talig waren dat jongens zich hierin niet herkenden, zich niet aangesproken voelden en daarom ook niets of weinig van opstaken. Voor jongens bleken geen effectieve programma’s te bestaan. Rots & Water in zijn huidige vorm is voor zowel jongens als meisjes bedoeld.

Wat doet het?

Het Rots & Water-programma helpt je bewust te worden van je eigen kracht, kwaliteiten en mogelijkheden en het vermogen om met anderen samen te spelen, samen te werken, samen te leven. Gebaseerd op duidelijke, respectvolle regels. Je wordt je meer bewust van eigen gevoelens en emoties zoals die zich in het lichaam uitdrukken. Uit onderzoeken is gebleken dat kinderen meer zelfvertrouwen krijgen, betere sociale vaardigheden ontwikkelen, pestgedrag vermindert of verdwijnt geheel, en leerresultaten omhoog gaan.

Wat gaan we doen?

Door sport, spel en bewegen worden vaardigheden aangeleerd (zoals regels en grenzen leren aanvaarden en respecteren). Zo ontwikkel je spelenderwijs zelfkennis, zelfvertrouwen, vertrouwen in een ander, en sociale vaardigheden. Simpel gezegd: Rots & Water zet mensen in hun kracht. Ieder leert op zijn eigen manier en volgt een eigen uniek werktempo.

De centrale thema’s van Rots & Water:

  • stevig leren staan, rust en kracht in jezelf vinden,
  • respectvol met anderen samen leren te spelen en werken
  • het gebruik van Rots & Water als uitgangspunt  voor elke vorm van communicatie.

Het fysieke programma wordt ondersteund door middel van korte groepsgesprekken, waar ruimte is voor zelfreflectie en het maken van korte opdrachten.

In een wereld die met de dag verandert en onze multiculturele samenleving zijn deze vaardigheden héél belangrijk. Als jij jezelf niet kent dan begrijp je een ander ook niet en wordt het erg moeilijk met die ander(en) een respectvolle relatie op te bouwen. Respect voor elkaars eigenheid en vrijheid zijn de essentiële bouwstenen voor een gelukkige samenleving. Rots & Water leert je lessen die je nooit zult vergeten en altijd, in elke situatie en op elke plek op deze wereld, zal kunnen toepassen.

Praktische informatie
De training bestaat uit 8 lessen van 75 minuten en wordt gegeven op vrijdagmiddag van 16.00 – 17.15 uur.
De groep zal bestaan uit minimaal 4 en maximaal 12 kinderen.

De kosten verbonden aan de training zijn 175 euro per kind

  •           8 lessen van 1 uur en een kwartier
  •           Intakegesprek met ouder(s)/verzorger(s)
  •           Eigen werkmap met werkbladen
  •           Rots & Water contract (in te vullen door uw zoon/dochter)
  •           Rots & Water certificaat

 

Via de werkbladen is er terugkoppeling naar de ouders en kunnen oefeningen thuis ook gedaan worden, waardoor “inslijten” tot stand komt.
Ouder(s)/verzorger(s) ontvangen via de mail een korte samenvatting van de les + de “huiswerkopdracht” zodat het kind ondersteunt kan worden en u op de hoogte blijft.

Tijdens de laatste les worden de ouders uitgenodigd om samen met het kind het Rots & Water certificaat in ontvangst te nemen.

De trainer
De training wordt gegeven door Claudia Verlind, gecertificeerd Rots & Water Trainer.
Zij is tevens dans & bewegingstherapeut.

Documentaire over Rots & Water
Op 29 juli is er een documentaire uitgezonden over Rots & Water.
De trailer van de documentaire bekijk je hier: https://www.youtube.com/watch?v=_Jpq97l-7x8
De gehele uitzending is hier terug te kijken: http://www.npo.nl/2doc/29-07-2014/VPWON_1192782

 

Vragen? Meer informatie via claudia@danspas.com