Melding sluiten
LET OP:

Maak je tegoed op! Je tegoed is geldig tot en met 31-12-2022

 

 

 

Formulierenteam Etten-Leur

Rondkomen met een laag inkomen is niet gemakkelijk. Mogelijk hebt u recht op een toeslag of voorziening. Het is niet eenvoudig om erachter te komen op welke toeslagen of voorzieningen u recht heeft. Formulieren zijn vaak ingewikkeld om in te vullen. Het Formulierenteam biedt hulp om uw weg te vinden in het doolhof van inkomensondersteunende voorzieningen en regelingen.

·         U kunt een afspraak maken met het Formulierenteam door te bellen naar 076 501 64 50 of een e-mail te sturen naar formulierenteam@surpluswelzijn.nl

Wat u moet weten

·         Het Formulierenteam is er voor alle inwoners van Etten-Leur die een laag netto inkomen hebben (maximaal 120% van het sociaal minimum).

·         U kunt bij het Formulierenteam navragen of u met uw inkomen in aanmerking komt voor bepaalde toeslagen of regelingen.

·         Hebt u vermogen dan kan dit betekenen dat u niet in aanmerking komt voor bepaalde regelingen. Toch is het verstandig dit goed te laten nakijken door een medewerker van het Formulierenteam.

Aanvragen

·         Een medewerker van het Formulierenteam komt bij u thuis. Daar hebt u alle papieren bij de hand (bijvoorbeeld : hoogte inkomen, huurprijs woning, premie verzekeringen). Ook kunnen we een afspraak op kantoor maken. Op verzoek verzorgt het Formulierenteam ook spreekuren op locatie (buurthuizen, bejaardenhuizen).

·         Samen met u kijken we of u recht heeft op een inkomensondersteunende voorziening. Als dit nodig is brengen wij samen met u, uw administratie weer op orde. Pas dan wordt duidelijk waar u recht op heeft. De medewerker vult samen met u het juiste formulier in.

Meer informatie
Het Formulierenteam kan u helpen bij het aanvragen van voorzieningen zoals:

  • huurtoeslag
  • zorgtoeslag
  • kindgebonden budget
  • heffingskortingen
  • studiefinanciering
  • bijzondere bijstand
  • kwijtschelding gemeentelijke heffingen