Melding sluiten
Mist u iets in ons aanbod uitstapjes? Bel ons voor de mogelijkheden

 

Wilt u uw tegoed besteden aan uitstapjes die niet in onze webwinkel staan? Soms is dit mogelijk.

Lees hier verder. 

 

 

 

 

de banakkers

Cursus voor beginnende senior computergebruikers

VOORDAT U EEN CURSUS BESTELD > Neem eerst contact op via banakkers@kpnmail.nl of er plaats is en wanneer de cursus start !!!!

Wijkvereniging de Banakkers

Wij zijn in november 2014 als Leercentrum begonnen met een basiscursus Windows 8.1 van Seniorweb. We leerden de cursisten de basis beginselen van het besturingssysteem Windows, de computer op te starten en af te sluiten en ook te werken met een toetsenbord en de “muis”. Via het programma “Word” leerden de cursisten eenvoudige teksten te maken. Ook leerden ze via de mappen- en bestandenstructuur die teksten te bewaren(opslaan) en af te drukken (printen). Verder besteden we in de cursus aandacht aan internet en e-mailen en aan de beveiliging van de computer.

De cursus bestaat uit 10 lessen van 2 uur die worden gegeven in “ut Praotuis” in een groep van maximaal 10 personen. De cursus wordt gegeven door een ervaren docent op computergebied en een begeleider; voor iedere deelnemer is een computer/laptop beschikbaar.

Inmiddels hebben we deze cursus drie keer succesvol gegeven en voor de vierde die voor medio januari 2016 op stapel staat, zijn we al bijna weer volgeboekt. Bij deze cursus gaan we Windows 10 gebruiken. De kosten gaan zeer waarschijnlijk € 50,00 bedragen.

Daarnaast hebben we een vervolgcursus georganiseerd. In deze vervolgcursus, van vijf bijeenkomsten met een duur van twee uur, kwamen de volgende onderwerpen aan de orde: 1 Bestandsbeheer (uitleg verkenner en mappen ordenen), nieuwe mappen maken, foto’s op USB-stick zetten of op ander bestanden. 2 Praktijk foto’s op de computer zetten, eenvoudige bewerking van foto’s, downloaden van bestanden en programma’s installeren. 3 Internetten, e-mailen (bijlagen meezenden en opslaan), andere mogelijkheden van mail. 4 Fotoalbum maken, back-uppen en skype. 5 Behandeling van diverse onderwerpen n.a.v. opgekomen vragen.

Ook deze cursus gaan we medio januari 2016 herhalen. Op dit moment zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. De kosten gaan € 25,00 bedragen,

Als u geïnteresseerd bent, volg dan de ontwikkelingen die we op de website van de wijkvereniging zullen melden www.banakkers.nl, geef u op of vraag nadere informatie via banakkers@kpnmail.nl